28 Mart 2013 Perşembe

Halı Kampanya Halı'da %40'a varan indirim

Hiç yorum yok:
 
halı kampanya

Halı Kullanım Talimatı

Halınızın daha uzun süre güzelliğini ve dayanıklılığını koruması için aşağıdaki önerilere uyulması çok önemli ve gereklidir.

• Halı üzerinde biriken tozların hav iplikleri arasına ve tabana yerleşmesine engel olmak için düzenli temizlik şarttır. Bu nedenle halılarınızı güçlü ve tercihen fırçalı elektrik süpürgesi ile halı üzerindeki trafik yoğunluğuna bağlı olarak günlük veya haftada iki kere bütün yüzey süpürülmelidir. Süpürme işlemi hav ipliklerinin süpürme yönünde ve yavaşça yapılmalıdır. Halı temizlenirken kesinlikle dövme ve çırpma gibi işlemlere başvurulmamalıdır.

• Halı üzerine ayak kısmı sivri veya dar eşyalar koymayın. Halı üzerindeki eşyalar ne olursa olsun belirli aralıklarla eşyaların ya da halının yerini değiştirin aksi halde halı havı deforme olacaktır.

• Halıların yüzeylerini sivri veya keskin uçlu cisimlerle çizmeyiniz. Aksi taktirde halınızın havlarında düzelemeyecek deformasyonlar meydana gelebilir.

• Kesik havlı halılarda ayak izleri görülebilir. Bu durum halının yapıldığı elyafın parlaklığına ve desenin sadeliğine göre değişebilir.

• Halılarda görülen gölgelenme üretim kaynaklı bir sorun değildir. Halı üzerindeki trafik farklılıkları, nem farklılıkları ve çoğunlukla zemindeki düzgünsüzlük halı yüzeyinde ışığın farklı yansımasına neden olarak gölgelenmeye yol açabilmektedir.

• Halı soba ve benzeri ısı cihazlarından uzak tutulmalıdır ve hav ipliği cinsi ne olursa olsun halı yüzeyine 70 oC ve daha sıcak cisimlerle temas ettirmeyiniz.

• Direkt olarak gelen güneş ışığı halıya zarar verebileceğinden halı böyle bir ortamda uzun süre bırakılmamalıdır.

Halılar taşınırken ve muhafaza edilirken kesinlikle katlanmamalı, sarım yönünde (halının kısa kenarı) rulo yapılarak nem almayan bir yerde muhafaza edilmeli ve taşınmalıdır. Taşıma esnasında halı sert, sivri ve kesici cisimlerden uzak tutulmalı ve halının ıslanmasına imkan verilmemelidir.

• Ağırlık altında kalan halıların çekilerek çıkarılmak istenmesi durumunda overlok ve sırt örgüsünün sökülmemesine dikkat edilmelidir.

• Kesik elyafla üretilmiş halılarda bir miktar tüy dökülmesi normaldir. Düzenli olarak güçlü elektrik süpürgesi ile süpürülen halılarda tüy dökülmesi kısa sürede yok denecek kadar azalacaktır. Bunun yanı sıra hav yoğunluğu fazla olan halılarda halının içerisinde yüzen ipliklerden bazıları halının yüzeyine çıkabilir. Bu tüylerin çekilmesi veya bir makas yardımıyla kesilmesi halının bütünü için sakınca temsil etmez.

Halı kesinlikle yıkanmamalıdır. Halının yanlışlıkla ıslanması veya tercihen yıkanması durumunda halı çift taraflı olarak üzerindeki nemi tamamen attığından emin oluncaya kadar güneşte kurutulmalıdır. Halının nemli bırakılması tüm makine halılarının dokumasında kullanılan ve halının sırt yapısını oluşturan organik ipliklerin çürümesine ve halının tamamen deforme olmasına sebep olabilir.

• Tam anlamıyla leke tutmayan halı üretimi mümkün değildir. Halıda oluşabilecek bir leke ancak zamanında ve doğru şekilde müdahale edildiğinde çıkarılabilir. Halının temizliğinde kullanılacak suyun sıcaklığı 40 oC aşmamalıdır. Temizlik amacıyla; çamaşır suyu, kostik, çamaşır sodası gibi ağartıcı kimyasallar içeren temizlik maddeleri kullanılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki hiçbir leke çıkarıcı madde, lekelenen eşyaya zarar vermeden bütün lekeleri asla çıkaramaz.

• Farklı üretim partileri (lot) arasında renk tonu farklılıkları olması doğaldır.

• Taşıma ve temizleme uygulamalarından kaynaklanan zararlar garanti kapsamı dışında değerlendirilir.


Kaynak:Padisah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff